В Україні кожній області роздали нормативи з вакцинації від COVID-19

Для регіонів країни встановлено виконання цільових показників
В Україні кожній області роздали нормативи з вакцинації від COVID-19
Вакцинація Фото: КМДА
20 Жовтня 2021, 19:02
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я встановило ліміти кількості щеплень в Україні. При цьому кожна область отримає індивідуальне завдання.

Про це повідомила пресслужба МОЗ.

Зазначається, що для регіонів країни встановлено виконання цільових показників по охопленню вакцинацією проти COVID-19 на рівні 1,5 млн щеплень на тиждень за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Відповідне доручення вже підписане міністром охорони здоров'я Віктором Ляшком та надіслано до виконання.

Кожна область відповідно до своїх можливостей отримала певну кількість щеплень, яку цілком може виконати. Усі поставлені цілі реальні, затверджені і окремі регіони, наприклад Полтавська та Херсонська, вже довели спроможність досягти поставлених Урядом рівнів охоплення вакцинацією, - зазначив Ляшко.

Найвищий добовий рекорд, який було встановлено останнім часом, становить 193 тис. щеплень.

Водночас з входженням у червоний рівень епідеміологічної небезпеки Херсонська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька та Одеська області вийшли у лідери щеплень першою дозою за добу. Кількість щеплень зросла вдвічі.

Ляшко наголосив, що головне завдання для місцевої влади - збільшити кількість центрів вакцинації і зробити графік їх роботи максимально зручними для населення.

Нагадаємо, що система охорони здоров’я України готова до збільшення кількості випадків захворювання на COVID-19, проте єдиною альтернативою запровадженню локдауну є вакцинація.

Читайте також