Обов'язкова вакцинація від COVID-19: у суді хочуть оскаржити наказ МОЗ

Позивач просить суд зупинити дію відповідного наказу МОЗ
Обов'язкова вакцинація від COVID-19: у суді хочуть оскаржити наказ МОЗ
Вакцинація (Фото: pexels)
18 Жовтня 2021, 17:17
читать на русском

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов щодо визнання протиправним наказ МОЗ про обов'язкову вакцинацію проти COVID-19.

Про це повідомили в ОАСК.

Відповідний позов надійшов до Окружного адміністративного суду міста Києва. Позивачем зазначений – Дмитро Ламза. Зокрема, він просить ОАСК визнати протиправним та нечинним Наказ Міністерства охорони здоров’я України, датований 4 жовтня 2021 року "Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням", - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що додатково до суду надійшла заява про забезпечення позову, де позивач просить суд зупинити дію відповідного наказу МОЗ.

Наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження за даним адміністративним позовом та з'ясовує наявність правових підстав для вжиття заходів його забезпечення, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України вирішило розширити перелік професій та працівників організацій, які підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19.

Читайте також наш матеріалЧи можлива в Україні примусова вакцинація та як бути з правами людини 

Читайте також

1