Обов'язкова вакцинація від COVID-19: МОЗ затвердило перелік професій

Ляшко назвав професії, які будуть наступними у списку
Головне
Обов'язкова вакцинація від COVID-19: МОЗ затвердило перелік професій
Вакцинація Фото: КМДА
7 Жовтня 2021, 20:58
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я України затвердило перелік професій, для яких вакцинування проти коронавірусу є обов’язковим.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Згідно з наказом, вакцинація проти коронавірусу є обов’язковою для працівників:

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;
  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;
  • закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Наступним етапом до цього переліку будуть включені працівники усіх державних установ, організацій та підприємств, соціальні працівники та працівники поштових послуг, - додав голова МОЗ Віктор Ляшко.

За його словами, усі працівники перерахованих установ щоденно контактують з великою кількістю людей. Зокрема, більшість госпіталізованих хворих на коронавірус пацієнтів - невакциновані.

Нагадаємо, ще у лютому цього року Віктор Ляшко заявляв, що в Україні медичних працівників не будуть примусово вакцинувати проти коронавірусу. Проте у вересні МОЗ змінило свою думку і затвердило перелік людей, які повинні обов'язково щепитися.

Читайте також наш матеріалЧи можлива в Україні примусова вакцинація та як бути з правами людини 

Читайте також