В Україні не буде примусової COVID-вакцинації медпрацівників - Ляшко

Представник МОЗ рекомендує добре думати перед тим, як підписувати відмову
В Україні не буде примусової COVID-вакцинації медпрацівників - Ляшко
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
6 Лютого 2021, 04:11
читать на русском

Головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Україні медичних працівників не будуть примусово вакцинувати проти коронавірусу.

Про це він сказав в інтерв'ю з медичним експертом ЮНІСЕФ.

Ніякої примусової вакцинації не буде, тільки добровільна. Якщо десь будуть сигнали, що знімають премії та доплати за те, що люди не вакцинуються, або не пишуть пояснювальну, будь ласка, сигналізуйте про це нам, ми будемо комунікувати з ким потрібно і говорити з вашими управлінцями, що це неприпустимо, - наголосив санлікар.

За його словами, вакцинація потрібна медпрацівникам, а ті, хто підписав відмову від щеплення, повинні ще раз про це подумати.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що в Україні вакцинація громадян проти COVID-19 розпочнеться вже в лютому. Підготовка до першого етапу вакцинації йде за графіком та відбуватиметься згідно з Дорожньою картою.

Читайте також

Тим часом заступник міністра охорони здоров`я Віктор Ляшко заявив, що китайську вакцину від коронавірусу Sinovac будуть давати тим українцям, яким не вистачить вакцин від Pfizer/BioNTech.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вакцинація проти коронавірусної інфекції в Україні буде безкоштовною для українців.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріалі: Вакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає

1