Примусова вакцинація вчителів не вирішить проблему з коронавірусом - Гриневич

Школам потрібен формат змішаного навчання
Ексклюзив
Примусова вакцинація вчителів не вирішить проблему з коронавірусом - Гриневич
Вакцинація (Фото: pixabaycom)
5 Жовтня 2021, 13:49
читать на русском

Примусова вакцинація вчителів не вирішить проблему з коронавірусом, адже будуть хворіти діти.

Про це розповіла міністр освіти та науки України у 2016-2019 рр., народна депутатка двох попередніх скликань, нині проректор Київського університету імені Бориса Грінченка Лілія Гриневич ексклюзивно для Парламент.ua.

Примусова вакцинація вчителів не вирішить цієї проблеми. Адже будуть хворіти діти, а тому потрібні гнучкіші формати роботи шкіл. Також важливо, щоб при запровадженні примусової вакцинації вчителям забезпечили належний медичний супровід і не постраждали ті, хто можуть мати протипоказання для вакцинації, - сказала Лілія Гриневич.

Вона зазначила, що школам потрібен формат змішаного навчання, адже це дозволило б школярам ходити до школи.

Раніше школи мали право практикувати змішане навчання і ділити дітей на групи, і це давало змогу учням з певною періодичністю приходити до школи. Тепер такої можливості немає. Такий поділ на підгрупи, особливо актуальний у великих класах. Якщо хтось хворіє у класі, то зараз  на самоізоляцію примушений іти весь клас, а при змішаному навчанні могла б іти тільки підгрупа учнів, - додала Гриневич.

Нагадаємо, при запровадженні "червоної" зони карантину в Україні, школи зможуть працювати лише при умові 100% вакцинації педагогів.

Читайте також наш матеріал: Примус чи заохочення: що ефективніше для вакцинації українців проти COVID-19

Читайте також