Магнітні бурі очікуються у вересні: коли чекати погіршення самопочуття

Підвищена активність сонця може впливати на метеозалежних і літніх людей
Магнітні бурі очікуються у вересні: коли чекати погіршення самопочуття
Сонце Фото: Рexels
1 Вересня 2021, 14:12
читать на русском

У вересні 2021 року очікується підвищена активність Сонця, що призведе до виникнення так званих магнітних бурь.

За даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, у перший місяць осені очікуються кілька сильних магнітних бурь. Перша з них досягне Землі 2 вересня (її сила становитиме 5 балів), наступні очікуються 11, 12 та 21 вересня, але будуть менш потужними (до трьох балів).

Фото: tesis.lebedev

Фахівці попереджають, що магнітну бурю 2 вересня можуть відчути всі мешканці Землі, особливо вона впливатиме на метеозалежних та літніх людей. Також у цей період є ризик виникнення інфарктів і інсультів. У метеозалежних людей може спостерігатися прискорене серцебиття, головні болі. Також може з'явитися дратівливість та виснаженість.

Фахівці радять на час магнітних бурь менше перебувати на відкритому повітрі під сонцем, не вживати алкоголь та не палити, зменшити фізичні навантаження.

Метеозалежним радять приймати контрастний душ, пити трав'яні чаї із заспокійливим ефектом (з ромашкою, м'ятою, мелісою, каркаде).

Вас також може зацікавити наша публікація: Вчені з'ясували, чи впливає високий рівень тестостерону на успішність чоловіка

Читайте також

1