Майно та рахунки клінік Tryfonova MD у Києві та Прибалтиці збираються заарештувати у справі одного з екскерівників митниці Черкасського

Формально цим бізнесом володіє співмешканка Черкасського Марія Трифонова
Важливо
Майно та рахунки клінік Tryfonova MD у Києві та Прибалтиці збираються заарештувати у справі одного з екскерівників митниці Черкасського
8 Вересня 2023, 16:35

Майно та рахунки клінік Tryfonova MD у Києві та Прибалтиці незабаром заарештують у рамках кримінальної справи Руслана Черкасського та його співмешканки Марії Трифонової.

Про це пише телеграм-канал Insider з посиланням на джерело в НАБУ.

НАБУ та САП підготували матеріали для звернення до ВАКС щодо арешту майна та рахунків клінік Tryfonova MD в Україні, а також направили запит латвійським та литовським колегам з приводу аналогічних дій у їхніх країнах.

Як повідомило джерело в НАБУ, правоохоронні органи зібрали достатню доказову базу щодо колишнього заступника голови Державної митної служби України Руслана Черкасського та його співмешканки Марії Трифонової, яка формально володіє декількома клініками естетичної косметології у Києві та намагається "розвивати" бізнес за кордоном, а за фактом незаконно виводить та вивозить гроші за кордон.

Як писали ЗМІ кілька місяців тому, слідство встановило що, у 2022 році співмешканка Черкасського Марія Трифонова вивезла з України до Польщі кошти у загальному розмірі понад 1,645 млн. євро. Проте ні колишній чиновник, ні його громадянська дружина офіційно таких коштів не декларували, як не декларували переміщення коштів через митний кордон України, приховуючи факт володіння цими коштами та відомості про їхнє походження.

У рамках кримінального провадження №52022000000000085 ВАКС заарештував кошти на рахунках фірм Марії Трифонової у Литві та відхилив апеляцію адвокатів підозрюваних на це рішення.

Як зазначило джерело в НАБУ, слідчі зібрали достатньо доказів для пред'явлення звинувачень Руслану Черкасському та Марії Трифонової у відмиванні коштів, отриманих злочинним шляхом через клініки Tryfonova MD. Правоохоронці також перевіряють низку фізичних та юридичних осіб, пов'язаних з клініками Tryfonova MD, які проводили платежі та можуть бути замішені у відмиванні коштів. Також відомо, що ця справа знаходиться на контролі Офісу президента і до неї прикута увага міжнародних донорів. В адміністрації клінік Tryfonova MD у Києві кажуть, що готові до зупинки роботи клінік та їх можливого закриття.

Нагадаємо, Кабмін звільнив Руслана Черкасського з посади 24 березня 2023 року, після того, як він переховувався на лікарняному два місяці. Президент України Володимир Зеленський, нардепи та журналісти говорили про Руслана Черкасського як про "один із символів корупції на митниці". За кілька місяців він безрезультатно спробував поновитися на посаді.

Журналісти кількох видань останніми роками проводили розслідування шикарного життя ексчиновника, який пропрацював на держслужбі близько 20 років, і його співмешканки Марії Трифонової, а також їхнього розкішного життя: нерухомості, дорогих машин і т.д. Журналісти знайшли нерухомість Черкаського в ОАЕ, а також брата-чиновника у так званій ДНР.

Читайте також

1