Майор, який напідпитку наїхав на курсанток, відмовився оплатити їхнє лікування

Йдеться про відшкодування 249 тисяч грн
Майор, який напідпитку наїхав на курсанток, відмовився оплатити їхнє лікування
Майор Володимир Холодний на засіданні суду (фото: Судовий репортер)
24 Грудня 2020, 13:39
читать на русском

Майор Української військово-медичної академії Володимир Холодний, який у стані алкогольного сп'яніння наїхав на трьох курсанток, відмовився оплачувати їхнє лікування. Дівчата зазнали серйозних травм, двом з них - ампутували ноги.

Про це повідомляє Судовий репортер.

Холодний на засідання суду, яке відбулось 24 грудня, заявив про визнання своєї провини й готовність понести покарання. Однак відшкодувати військовому госпіталю 249 тис. грн на лікування дівчат він не готовий.

При розгляді питання запобіжного заходу майору, прокурор наполягав залишити його під вартою. Адвокат потерпілих курсанток наголосив, що у випадку звільнення Холодного з-під варти є ризик його впливу на потерпілих через інших співробітників академії, де навчаються дівчата.

Своєю чергою Холодний заявив, що не встиг познайомитись з працівниками академії, оскільки лише за два тижні до інциденту, 13 серпня 2020 року, був переведений до академії на посаду начальника курсу факультету підготовки військових лікарів.

Суддя ухвалила рішення залишити майора під вартою ще на 60 днів, однак дала можливість звільнити його під заставу у 168 тис. грн із покладенням обов’язків здати паспорт для виїзду за кордон, прибувати до прокурора і суду, утримуватися від спілкування зі свідками й потерпілими. Раніше суд не визначав Холодному альтернативу у вигляді застави.

Читайте також

Наступне засідання планується 25 січня 2021 року.

Зазначимо, що 25 серпня 2020 року співробітник Української військової медичної академії Володимир Холодний у дворі медакадемії на вул. Зоологічній порушив правила дорожнього руху і в стані алкогольного сп’яніння автомобілем наїхав на трьох абітурієнток, які прийшли отримувати форму. Бампером їх притиснуло до бокової частини сходів ґанку. Усі дівчата отримали тяжкі ушкодження ніг. Двом з них ампутували по нозі, дівчата будуть проходити довгий період реабілітації. Наразі вони лікують закордоном.

Дії Холодного кваліфікують за ч. 2 ст. 286 ККУ – порушення правил дорожнього руху, що спричинили тяжкі тілесні ушкодження. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом до трьох років.

Нагадаємо, що у Вінниці мікроавтобус без водія убив літню жінку.

28-річний водій залишив авто на стоянці та пішов до магазину. Після цього мікроавтобус почав самовільно рухатися та здійснив наїзд на літню жінку, яка знаходилась на тротуарі перед автомобілем. Жінку забрали до лікарні, де від отриманих травм вона померла під час отримання медичної допомоги.

1