Майже 123 тисячі доз вакцини Pfizer-BioNTech доставили в Україну

До кінця тижня очікується прибуття ще 473 850 доз
Головне
Майже 123 тисячі доз вакцини Pfizer-BioNTech доставили в Україну
Доставка Pfizer-BioNTech Фото: Міністерство охорони здоров’я України
18 Травня 2021, 10:46
читать на русском

18 травня у міжнародний аеропорт "Київ" прибув літак із першими 122850 доз вакцини Pfizer-BioNTech.

Як повідомляє "UNICEF Ukraine", це перший із чотирьох вантажів нової партії.

Загалом, до кінця тижня ЮНІСЕФ доправить всього 473850 доз вакцини, а також розчинник для ін’єкцій.

Очікується, що 378 тис. доз вакцини буде для щеплення першою та другою дозою від COVID-19 працівників сфери освіти. Решту із вакцин направлять для пріоритетних груп із першого та другого етапу вакцинації, - йдеться у повідомленні.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов зазначив, що отримання Україною нової партії вакцин в рамках міжнародної ініціативи COVAX є черговим свідченням відданості світової спільноти принципам рівності і доступності вакцин в умовах світової пандемії коронавірусу.

Читайте також

Представник ВООЗ та голова Бюро ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт, зазначив, що додаткові вакцини від COVID-19 поставляються в Україну через механізм COVAX, а це означає, що "ми можемо забезпечити доступ до вакцин для більшої кількості людей, фокусуючись на пріоритетних групах".

Протягом останніх місяців ми спостерігаємо, що все більше українців зацікавлені у вакцинації проти COVID, і це обнадійлива тенденція. Вакцинація від COVID-19 є життєво важливим інструментом, який допомагає нам подолати пандемію та нарешті знову стати на крок ближче один до одного, але ніхто не є у безпеці, поки всі не будуть у безпеці, - сказав він.

Раніше в рамках COVAX Україна отримала 117 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNTech та 367 200 доз вакцини AstraZeneca-SKBio, виробленої SK Bioscience, Південна Корея. Також - близько 140 тисяч шприців для розведення вакцин з розчинником та ін’єкцій та понад 1300 коробок для їх безпечної утилізації.

1