Майже 300 активістів арештували у Білорусі через "Марш народного обвинувачення"

Протестна активність білорусів знижується, впевнені у МВС
Майже 300 активістів арештували у Білорусі через "Марш народного обвинувачення"
Протести у Мінську Фото: TUT.by
14 Грудня 2020, 13:06
читать на русском

У Білорусі після протестних недільних акцій арештували 271 людину.

Про це повідомила пресслужба МВС Білорусі.

У міністерстві заявили, що "протестна активність продовжує знижуватися": загальне число учасників недільних акцій відомство оцінило у тисячу осіб.

Найбільш "масовим" став Мінськ. У різних районах столиці протестувальники збиралися групами до 50 осіб. Співробітники міліції неодноразово попереджали їх про неприпустимість порушення законодавства про масові заходи, а найбільш агресивних затримували, - заявили в МВС.

Читайте також

Правоохоронці також прокоментували інформацію про нібито затриманого підлітка поруч з проспектом Газети "Правда", а також про наїзд автозаку на людину, яка перебігала дорогу по вул. Голубєва. За твердженням силовиків, це не відповідає дійсності.

Правозахисники центру "Весна" повідомили про затриманих правоохоронцями активістів у неділю. За даними "Весни" затриманих вже 286.

Як відомо, у неділю, 13 грудня, у Мінську відбувся "Марш народного обвинувачення". Протестні акції проходили й в інших містах Білорусі.

Читайте також

Учасники акцій повідомляли, що силовики оточували колони людей та арештовували їх.

Нагадаємо, у Білорусі з серпня 2020 року проходять масові акції протесту незгодних з підсумками президентських виборів, які відбулися 9 серпня. Зокрема, щопонеділка пенсіонери виходять на так звані "Марші Мудрості".

У ході протестних акцій в Мінську та інших містах Білорусі силовики масово затримують учасників акцій протесту, навіть похилого віку.

1