Майже літо: синоптики про погоду 25 травня

У деяких областях потепліє до 28 градусів
Майже літо: синоптики про погоду 25 травня
Весна (Фото: pixabay)
24 Травня 2022, 20:41
читать на русском

Потепління набирає обертів, синоптики прогнозують, що вже 25 травня у більшості областей очікується справжнє літнє тепло.

Український гідрометеорологічний центр повідомляє, що у середу опадів не буде, лише у західних областях вдень можливий місцями короткочасний дощ, гроза. Вітер переважно південний, на Правобережжі північно-західний, 5-10 м/с.

Температура повітря вночі 6-11, вдень 20-25 градусів, на Прикарпатті до 27, у східних та Сумській областях 17-22; в Карпатах і горах Криму вночі 4-9, вдень 11-16 градусів.

У Київській області опадів не буде, вітер південний, 5-10 м/с. Температура повітря по області вночі 6-11, вдень 20-25. У Києві вночі 8-10 градусів, вдень 23-25.

Синоптиця Наталка Діденко інформує, що 25 травня температура повітря підніметься до 20-25 градусів, на Заході передбачається до 28 градусів, на Волині та Рівненщині - до 24 градусів. У східних областях до 23 градусів.

У більшості областей України підвищений атмосферний тиск унеможливить якісь істотні опади - переважатиме суха погода. А ось із Польщі підійде завтра атмосферний фронт, який принесе в наші західні області короткочасні дощі з грозами. При грозах можливе шквалисте посилення вітру - обережно, - додала вона.

За прогнозом Діденко, в Києві завтра буде сухо, без сильного вітру. Температура повітря вдень досягне +23 градусів.

Надалі в Києві ймовірні періодичні дощі, в четвер-п'ятницю очікується сильний вітер, в суботу-неділю відчутно похолоднішає. Тому завтра використайте день для необхідних справ, які потребують відкритого повітря. Ще раз - 25 травня в Україні переважно тепло та сухо, лише на Заході грозові дощі, - розповіла синоптиця.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що у червні стовпчики термометрів в Україні покажуть від 20 до 24 градусів тепла. Однак слід очікувати частих дощів, подекуди з грозами.

1