Майже половина ув’язнених в Україні вакцинована проти коронавірусу

За рік у пенітенціарних установах від ковіду померли п'ятеро людей
Ексклюзив
Майже половина ув’язнених в Україні вакцинована проти коронавірусу
Ковідна лікарня у Мелітополі, хворі на коронавірус (скрін з відео)
24 Листопада 2021, 17:36
читать на русском

Вже 43% в'язнів у пенітенціарній системі України отримали щеплення проти коронавірусу.

Про це в інтерв'ю Парламент.UA повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

Щодо вакцинації, то в нашій системі наразі вакциновано більш ніж 80% працівників. Є установи, де вакциновано 100% персоналу. Ув’язнених вакциновано 43%, але ми щотижня проводимо вакцинацію у наших закладах, з часом цей відсоток буде збільшуватися, - сказала вона.

Висоцька зазначила, що з пандемією коронавіруса у в’язничній системі "справилися досить непогано". Зокрема, довелося на певний час повністю заборонити відвідування і побачення.

Це був свідомий крок. Ковід до в’язниці може потрапити двома шляхами – через персонал або СІЗО, де дуже великий оббіг людей (судові засідання, побачення, зустрічі з адвокатами, судова охорона). Ми дуже багато зробили, щоб убезпечити наші установи від великих спалахів цієї хвороби. Так, були випадки, коли хворіли по 30 людей одночасно, та ми впоралися із цим викликом. Летальних випадків від коронавірусу за минулий рік зафіксовано п’ять. Всі вони були обтяжені супутніми хворобами – ВІЛ або туберкульоз, - розповіла Висоцька.

Раніше Олена Висоцька повідомила, що більшість в'язниць в Україні потребують капітального ремонту, серед них є такі, що ремонту вже не підлягають. Такі тюрми Україна продає на аукціонах.

Читайте також

1