Майже третина українців не задоволена тим, як Зеленський протистоїть пандемії

Лише 34% українців задоволені діяльністю президента у боротьбі з коронавірусом
Майже третина українців не задоволена тим, як Зеленський протистоїть пандемії
Соціологія Фото: dn.gov.ua
2 Грудня 2020, 17:06
читать на русском

Соціологічна група "Рейтинг" вияснила ставлення українців до того, як влада протистоїть поширенню коронавірусу в країні.

За результатами опитування, проведеного 28-30 листопада 2020 року, стало відомо, що лише 34% опитаних задоволені діяльністю президента Зеленського (досьє Зеленського) у боротьбі з епідемією коронавірусу, 62% – не задоволені.

Діяльністю Міністерства охорони здоров’я у боротьбі з епідемією задоволені 28%, не задоволені – 68%. Роботою Міністерства внутрішніх справ задоволені 28%, не задоволені – 60%, не змогли оцінити – 12%. Найбільше серед органів центральної влади опитані не задоволені роботою Кабінету міністрів (72%) та Верховної Ради (78%), - зазначають соціологи.

Читайте також

Також "Рейтинг" досліджував емоційний стан українців на фоні пандемії. З'ясувалося, що 36% опитаних оцінили свій емоційний стан за останній тиждень як спокійний, 33% – як напружений.

За останні два тижні показники напруженості дещо зросли. Вищий рівень тривожності фіксується серед жінок, старших людей, а також тих, хто частіше відстежують новини про коронавірус, - зазначається у дослідженні.

Нагадаємо, 2 грудня Кабінет міністрів відмовився від карантину вихідного дня і запровадив обмеження "помаранчевої зони" на всій території України.

За словами прем'єр-міністра (досьє Шмигаля), уряд напрацьовує заходи для можливого посилення карантинних обмежень, про запровадження яких повідомлятимуть за сім днів наперед, як визначено Верховною Радою.