Макогон розповів, скільки газу потрібно для проходження опалювального сезону

Ця зима буде найскладнішою за всю історію
Важливо
Макогон розповів, скільки газу потрібно для проходження опалювального сезону
Газові сховища / Фото з Facebook-сторінки Германа Галущенка
8 Липня 2022, 08:26
читать на русском

Україна готується до початку опалювального сезону, який має виявитися найважчим за всю історію через війну.

Про це розповів генеральний директор Оператора ГТС Сергій Макогон під час брифінгу у "Медіацентрі-Україна".

За його словами, до початку опалювального сезону у ПСГ має бути 19 млрд кубометрів блакитного палива. Станом на початок липня у підземні сховища вже закачано 11 млрд кубів газу, до зими ці обсяги мають зрости.

Кабмін ретельно займається питання підготовки до зими. Вона буде найскладнішою за нашу історію. Бо будемо проходити її в стані війни з РФ. Але, якщо не буде пошкоджень інфраструктури, 19 млрд кубометрів газу в підземках дасть нам можливість пройти її без проблем. Це буде достатній обсяг і для населення, і для теплових станцій, і для опалення, - розповів Макогон.

Він зазначив, що наразі Україна імпортує з різних напрямків до 54 млн кубометрів газу на добу. За словами Макогона, Україні все ще потрібно імпортувати додаткові обсяги газу, бо власний видобуток недостатній, щоб покрити наші потреби.

До війни ми споживали 30 млрд кубометрів на рік. Видобували самостійно 20 млрд. Зараз зменшилося споживання. Очікуємо, що буде на рівні 21-22 млрд, видобуток теж трохи зменшився. Додаткові 3-4 млрд кубометрів нам потрібно імпортувати, - резюмував він.

Нагадаємо, що до кінця наступного опалювального сезону ніяких змін тарифів не буде.

1