Шмигаль про комунальні тарифи: українці спокійно пройдуть цю зиму

Очільник уряду запевнив, що ціни на ЖКП утримають від зростання
Головне
Шмигаль про комунальні тарифи: українці спокійно пройдуть цю зиму
Денис Шмигаль (фото: kmu.gov.ua)
4 Липня 2022, 15:33
читать на русском

До кінця наступного опалювального сезону ніяких змін тарифів не буде.

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив в інтерв'ю LB.ua.

Ми це задекларували, ми це будемо дотримуватися. Це важливо. Люди мають бути впевнені, що вони спокійно пройдуть цю зиму, - додав він.

Він зазначив, що "зима буде непростою".

Про це говорять не лише в Україні, про це говорять європейські керівники урядів. Тому, зважаючи на війну, зважаючи на те, як Росія поводиться щодо України та Європи, ми не очікуємо легких рішень і легкого проходження цього опалювального сезону. Хто зараз поспішає переорієнтуватись на альтернативні джерела, хто встигає підготувати й утеплити свої будинки – це правильний рух, правильні підходи. При цьому хочу запевнити, що держава виконувала і буде виконувати свої зобов’язання, - додав він (досьє Шмигаля).

За його інформацією, на сьогодні в сховищах є 10 мільярдів кубів газу. Міністерство енергетики і НАК "Нафтогаз" мають закачати 19 мільярдів кубів до початку опалювального сезону.

Ми сьогодні працюємо над видобутком і завезенням в Україну енергетичного вугілля. Для прикладу, Австралія передала 70 тисяч тонн енергетичного вугілля, яке сьогодні вже в дорозі в Україну. Але крім цього, в нас є власний видобуток, що дозволяє накопичити достатню кількість, - зазначив керівник уряду.

Нагадаємо, що міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов розповів, чи будуть цієї зими віялові відключення електроенергії в Україні.

1