Малюк, Клименко та троє голів ОВА: Рада та уряд зробили низку кадрових призначень

Відставки міністра оборони Резнікова цього тижня не буде
Головне
Малюк, Клименко та троє голів ОВА: Рада та уряд зробили низку кадрових призначень
7 Лютого 2023, 18:38
читать на русском

Службу безпеки України очолив Василь Малюк, який виконував обов’язки керівника відомства після звільнення Івана Баканова, а раніше був його першим заступником. Рішення про призначення Малюка ухвалено сьогодні на засіданні Верховної ради.

Ігор Клименко став новим міністром внутрішніх справ. Рішення про його призначення сьогодні також було ухвалено на засіданні парламенту.

Зазначимо, що і Малюк, і Клименко наразі очолюють відповідні структури у статусі виконуючих обов’язків. Інші кандидати на ці посади не розглядалися, особливо якщо говорити про вакансії на посаду голови СБУ.

Крім того, Кабінет міністрів України підтримав кандидатури, надані президентом Володимиром Зеленським, на посади трьох керівників обласних військових адміністрацій.

Так, Дніпропетровською областю буде керувати - Сергій Лисак, Запорізькою - Юрій Малашко, а Херсонською областю - Олександр Прокудін.

Однак все ще не відомо, хто може очолити Київську та Сумську області.

Нагадаємо, 24 січня указом глави держави були відправлені у відставку очільники ОВА в таких областях:

Звільненого главу Київської ОВА Кулебу в той же день призначили заступником керівника Офісу президента замість Кирила Тимошенка.

Читайте також

1