Резніков найближчим часом піде у відставку з посади міністра оборони - джерела

Його ймовірним наступником називають главу ГУР МО Кирила Буданова
Головне
Резніков найближчим часом піде у відставку з посади міністра оборони - джерела
Олексій Резніков
6 Лютого 2023, 09:16
читать на русском

Міністр оборони Олексій Резніков залишається у команді президента, його подальші дії залежатимуть від рішення Володимира Зеленського.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков на пресконференції.

"Рішення бути мені міністром оборони чи ні приймає одна людина - Верховний головнокомандувач - президент України Володимир Зеленський. За Конституцією він дає подання на призначення, а Верховна Рада призначає" - сказав він.

Резніков зазначив, що лише за рішенням Зеленського він "прийматиме ті чи інші рішення". Далі він робитиме те, що запропонує президент.

"Я в команді, буду робити все необхідне для нашої перемоги. Моя спеціалізація як юриста дозволяє мені думати оптимістично, що я точно знайду собі цікавий проєкт, який дасть нам змогу не просто перемогти у війні, а й покарати потім військово-політичне керівництво РФ", - додав міністр.

Невдовзі після цього з`явилася заява  Давида Арахамії, у якій він підтвердив відставку Резнікова:

Війна диктує кадрову політику. Час і обставини потребують посилення та перегрупування. Це відбувається зараз і буде відбуватися в майбутньому. Тому:

✔️Олексій Резніков у рамках уряду переводиться на посаду Міністра з питань стратегічних галузей промисловості для посилення військово-промислового співробітництва, що абсолютно логічно, враховуючи його експертизу по "Рамштайну" й необхідність "підняти" Міністерство, яке повинно робити більше.

✔️Генерал-майор Кирило Буданов очолить Міністерство оборони, що абсолютно логічно для воєнного часу.

✔️МВС - Ігор Клименко.

✔️СБУ - Василь Малюк.

Однак, коментуючи заяву Арахамії, Резніков повідомив. що президент не пропонував йому іншої посади і він від неї відмовиться:

"Ні прем'єр не пропонували мені очолити Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, однак я відмовився б, якби така пропозиція надійшла, тому що не маю відповідної експертизи в цій галузі", - сказав поки що чинний глава Міноборони.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з`явилися повідомлення, що Резнікова можуть відправити у відставку найближчим часом, а його місце може зайняти керівник ГУР Кирило Буданов. За іншою версією, міністр оборони Олексій Резніков може перейти до Міністерства юстиції України.

Раніше голова правління громадської організації "Центр протидії корупції" Віталій Шабунін заявив, що Олексій Резніков має піти у відставку хоча б тому, що влітку 2022 року призначив головним щодо закупівель зброї людину, яка замішана у корупційних скандалах, блокувала доступ ЗСУ до кримських маяків, закликала "почути Крим" та підтримувала "референдум". Йдеться про Олександра Лієва, якого вже звільнили з Міноборони.

Нагадаємо, заступник директора держзакупівель Міноборони Хмельницький, колишній заступник міністра оборони Шаповалов та заступник "Промоборонекспорту" Терещенко отримали підозри

  • Хмельницький – за розтрату держкоштів на суму понад 100 млн грн та забезпечення ЗСУ неякісними бронежилетами.
  • Шаповалов – за незаконні дії, внаслідок яких підрозділи ЗСУ не були укомплектовані засобами індивідуального захисту на суму понад 1 млрд грн.
  • Терещенко - за фактом заволодіння незаконним шляхом коштів у розмірі понад $1 млн.

Читайте також

1