Зеленський призначив Кулебу заступником голови ОП та звільнив п`ятьох голів ОДА

Олексій Кулеба очолював Київську ОВА
Головне
Зеленський призначив Кулебу заступником голови ОП та звільнив п`ятьох голів ОДА
Олексій Кулеба (Фото: Фейсбук)
25 Січня 2023, 09:07
читать на русском

Колишнього голову Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулебу призначено заступником голови Офісу президента.

Відповідний президентський указ оприлюднено на сайті глави держави.

"Призначити Кулебу Олексія Володимировича заступником керівника Офісу президента України", - йдеться у документі.

Як відомо, Кулеба народився 1983 року в Києві, закінчив Київський національний економічний університет за спеціальністю "Міжнародна економіка", має ступінь магістра міжнародної економіки. До листопада 2008 року навчався у аспірантурі Національної академії державного управління.

З січня до червня 2005 року працював менеджером КП "Київ-медіа" Київської обласної ради, був помічником народного депутата. З грудня 2010 року до грудня 2011 року викладав у "Міжрегіональній Академії управління персоналом". Займався бізнесом, з травня 2014 року до жовтня 2015 року був помічником депутата Київради.

З жовтня 2016 року до серпня 2017 року Олексій Кулеба був радником гендиректора київського КП "Плесо". У листопаді 2019 став директором департаменту благоустрою КМДА, з 2021 був заступником голови КМДА Віталія Кличка.

Київську область очолив у лютому 2022 року, але у середині березня на цю посаду поставили генерала Олександра Павлюка. У травні 2022 року Кулеба знову став головою Київської ОВД.

Також президент Володимир Зеленський звільнив очільників п'ятьох областей. Він підписав відповідні укази.

Так, указом глави держави були відправлені у відставку очільники ОВА в таких областях:

Київська - Олексій Кулеба,

Дніпропетровська - Валентин Резніченко,

Запорізька - Олександр Старух,

Сумська - Дмитро Живицький,

Херсонська - Ярослав Янушевич.

Нагадаємо, заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко пішов у відставку. На посаді заступника голови ОП Кирило Тимошенко займався регіональною політикою. У Офісі з травня 2019 року, але спочатку відповідав за питання інформаційної політики, а також за протокол президента та сферу ІТ.

У червні 2020 року став координатором програми "Велике будівництво" з оновлення доріг та соціальної інфраструктури по всій Україні. У березні 2021 року став виконавчим секретарем президії Конгресу місцевих та регіональних влад.

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну відповідав за відновлення житла та інфраструктури.

1