Заступник глави Офісу президента Тимошенко пішов у відставку

Разом з ним звільняють голів кількох ОДА
Головне
Заступник глави Офісу президента Тимошенко пішов у відставку
кирило тимошенко Фото: скрін з відео
24 Січня 2023, 10:22
читать на русском

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко написав заяву про звільнення.

Указ про звільнення Тимошенка оприлюднили на сайті Офісу президента.

Крім того, інформацію підтвердив народний депутат Ярослав Железняк. За його словами, Тимошенка вже звільнили.

"Швидше за все, замість нього буде Олексій Кулеба (нинішній голова Київської обласної військової адміністрації, - ред.)", - написав він у Telegram.

За словами співрозмовників видання РБК-Україна у владі, найближчим часом також буде оголошено про низку інших гучних кадрових рішень.

"По всіх, до кого давно були питання через скандальні історії, вже прийнято рішення. Це стосується різних органів влади", - зазначив один з них.

Зазначимо, на посаді заступника голови ОП Кирило Тимошенко займається регіональною політикою. У Офісі з травня 2019 року, але спочатку відповідав за питання інформаційної політики, а також за протокол президента та сферу ІТ.

У червні 2020 року став координатором програми "Велике будівництво" з оновлення доріг та соціальної інфраструктури по всій Україні. У березні 2021 року став виконавчим секретарем президії Конгресу місцевих та регіональних влад.

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну відповідає за відновлення житла та інфраструктури.

Джерело РБК також уточнило, що як мінімум точно є рішення щодо звільнення голів Дніпропетровської та Запорізької області. При цьому можливі відставки голови Сумської та ще кілька областей.

Натомість заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка можуть призначити головою Херсонської обласної військової адміністрації (ОВА).

За їхніми словами, раніше планувалося, що після звільнення Тимошенка призначать головою Херсонської ОВА. Обговорення цього питання було задовго до його звільнення з Офісу після скандалу з орендою заміського будинку та елітного авто.

Не виключено, що відповідне рішення про призначення Тимошенка головою Херсонської ОВА буде ухвалено найближчим часом.

Нагадаємо, про можливе звільнення Тимошенка стало відомо ще минулого тижня, хоча сам чиновник це активно заперечував. також тиждень важливих кадрових рішень анонсував президент Зеленський.

Також нагадаємо, що  фірма фітнес-тренера Яни Хланти отримала 1,5 мільярда гривень на ремонт і утримання доріг Дніпропетровської області. Журналісти з'ясували, що посприяв цьому керівник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. Хланта - близька людина для Резніченка. Жінка користується його автомобілем і отримувала зарплату в його фірмі "Севент Консалтинг Груп". Також вони багато разів разом подорожували за кордон.

Читайте також

1