Резніченко має "кінці" в ОП: спливли нові подробиці скандального ремонту доріг на Дніпропетровщині

До скандалу з ремонтом доріг на Дніпропетровщині додалося ще й ім’я консультанта "Великого будівництва" Юрія Голіка
Головне
Резніченко має "кінці" в ОП: спливли нові подробиці скандального ремонту доріг на Дніпропетровщині
Валентин Резніченко (Фото: сторінка Валентина Резніченка у Facebook)
11 Листопада 2022, 15:32
читать на русском

На Дніпропетровщині не вщухає скандал, пов’язаний із головою ОВА Валентином Резніченком та будівництвом доріг у регіоні під час війни. Як вдалося встановити журналістам, він разом із фітнес-тренеркою Яною Хлантою, чия фірма й отримувала гроші на дорожні роботи, тісно знайомі з консультантом "Великого будівництва" в Офісі президента Юрієм Голіком. Журналістам-розслідувачам вдалося встановити спільні поїздки всієї трійці за кордон

Додаткові дані вдалося з’ясувати проєкту "Наші гроші"

У своєму розслідуванні медійники спиралися на дані, отримані за допомогою колег із "Схем", котрі з’ясували — вся трійця, що фігурує у справі, не раз каталася разом за кордон.

Так, 5-6 жовтня 2021 року Резніченко, Хланта та Голік разом відпочивали у Мюнхені. Які справи там вирішувалися, не уточнюється, проте, швидше за все, вони не стосувалися особистих питань. Зазначається також, що у різні моменти Голік також їздив до інших країн з Хлантою та Резніченком по черзі.

Як зазначають "Наші гроші", між Голіком та Резніченком зв’язок проглядається дуже давно. Знайомство, ймовірно, відбулося під час роботи нинішнього очільника Дніпропетровщини в "Українському медіахолдингу". Голик тоді рекламував цей проєкт у Луганській області. До речі, "УМХ" очолював Борис Ложкін, який за президентства Петра Порошенка був головою Адміністрації глави держави.

Цікаво, що невдовзі Резніченка було призначено на керівну посаду — спочатку очільником Запорізької ОДА, згодом "потрапив" на Дніпропетровщину. При цьому Голік представляв його інтереси як позаштатний радник.

2019 року Валентина Резніченка звільнили з посади — після перевиборів президента. Однак Юрій Голік, який зміг стати консультантом на "Великому будівництві", ймовірно, потурбувався про його повернення.

До речі, фірма Резніченка "Севент консалтинг круп" винаймає офіс у бізнес-центрі Creative State of Dnipro. Ця будівля нещодавно частково належала вже згаданому Голіку. За оренду приміщення доводилося платити до 160 тисяч гривень на місяць. "Севент консалтинг груп" надає іншим фірмам юридичні та аудиторські послуги. Одним із її клієнтів є ПАТ "Запорізьке кар’єроуправління", чиєю співзасновницею є Олена Чухно. Вона — дружина Павла Чухна, який разом із Хлантою володіє "Будінвест інжинірингом". І виходить кругова порука: лише за 2021 рік згадане ПАТ перерахувало "Севент консалтинг груп" 12 млн грн — за різні надані послуги.

Нагадаємо, фірма фітнес-тренера Яни Хланти отримала 1,5 мільярда гривень на ремонт і утримання доріг Дніпропетровської області. Журналісти з'ясували, що посприяв цьому керівник Дніпропетровської ОВА Валентин Резниченко. Хланта - близька людина для Резніченка. Жінка користується його автомобілем і отримувала зарплату в його фірмі "Севент Консалтинг Груп". Також вони багато разів разом подорожували за кордон.

З початку повномасштабної війни Дніпропетровщина витратила на дороги більше державних грошей, аніж усі найбільш постраждалі від бойових дій регіони разом узяті, а саме - 2,3 млрд гривень. З них 1,5 млрд освоїла приватна компанія "Будінвест Інжиніринг", половина якої записана на Хланту. Другу половину компанії, яка освоює мільярди через наближену особу Павла Чухна, можуть контролювати бізнесмени Володимир та Леонід Дубинські, яких США офіційно оголосили у розшук за підозрою у махінаціях з нерухомістю у Каліфорнії. Чухно управляє баскетбольним клубом "Прометей", яким володіє Володимир Дубинський і генеральним спонсором якого є "Будінвест Інжиніринг".

Нині діяльність вказаної фірми розслідує Бюро економічної безпеки. За матеріалами розслідування, "Будінвест" спрямовувала частину отриманих коштів на "підставну" фірму.

Читайте також

1