Марченко подала до суду на Зеленського

Марченко хоче домогтися скасування указів про накладання санкцій
Важливо
Марченко подала до суду на Зеленського
Оксана Марченко Фото: Інстаграм дружини Медведчука
15 Травня 2023, 18:25
читать на русском

Дружина колишнього депутата Верховної Ради Віктора Медведчука Оксана Марченко подала у Верховний суд позов проти президента Володимира Зеленського.

Про це свідчать матеріали суду.

Марченко звернулася до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду з позовом до Президента України у якому просила визнати протиправним та скасувати Указ Президента України від 19 лютого 2021 року № 64/2021 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2021 року «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" у частині введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2021 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", а саме пункту 5 додатка 1, відповідно до якого застосовано санкції до неї.

Позов судді мають розглянути у травні.

Нагадаємо, наприкінці березня суд арештував чергові активи Оксани Марченко, яка підозрюється у фінансуванні російських окупаційних угруповань. Їхня загальна вартість становить більше ніж 440 млн грн.

Раніше слідчі СБУ повідомили Оксані Марченко та очільниці афілійованої кримської фірми про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Наразі за цією ж статтею повідомлено про підозру топменеджеру "Укркапіталу" і "Спорт-Туру".

Зловмисника затримано та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Злочин, в якому підозрюється Марченко та менеджери причетних компаній, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі з конфіскацією майна. Арешт активів забезпечить можливість їх конфіскації за рішенням суду та убезпечить майно від перереєстрації на інших осіб.

Читайте також

1