Марина Лазебна подала у відставку: хто замінить міністра соцполітики

На заміну Лазебної влада може призначити представницю ОП Оксану Жолнович
Головне
Марина Лазебна подала у відставку: хто замінить міністра соцполітики
Марина Лазебна Фото: https://www.facebook.com
15 Липня 2022, 17:30
читать на русском

У Верховну Раду України 15 липня надійшла заява Марини Лазебної про відставку з посади міністра соціальної політики України.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук у Telegram.

У Верховну Раду України надійшла заява Лазебної Марини Володимирівни про відставку з посади Міністра соціальної політики України, - написав він.

Нардеп Ярослав Железняк у Телеграмі написав, що депутати вже спілкуються із кандидаткою на пост очільниці Мінсоцу - Лазебну може замінити Оксана Жолнович.

Довідково: Марина Лазебна - кандидатка наук, помічниця міністра у відділі організації роботи Віцепрем'єр-міністра Секретаріату Кабміну, голова Державної служби зайнятості України, голова Державної соціальної служби України.

3 березня 2020 року на засіданні фракції "Слуга народу" президент України Володимир Зеленський запропонував Лазебну на пост міністра соціальної політики.

На позачерговому засіданні Верховної Ради України 4 березня 2020 року Марина Лазебна призначена міністром соціальної політики.

Нагадаємо, 8 липня низка ЗМІ оприлюднила інформацію, що Марина Лазебна може залишити посаду міністра соціальної політики. Також повідомлялося, що на заміну Лазебної влада може призначити керівницю Департаменту соціальної політики та охорони здоров'я в Офісі президента Оксану Жолнович. Вона є практикуючим адвокатом у сфері трудового, цивільного, сімейного та адміністративного права. Також вона є членом і засновником низки громадських організацій та політичної партії "Сила Людей".