Марків повернувся до України і розказав про подальші плани

Нацгвардієць вільний час проведе зі своєю сім'єю
Важливо
Марків повернувся до України і розказав про подальші плани
Віталій Марків (фото: Парламент UA)
4 Листопада 2020, 14:30
читать на русском

Український нацгвардієць Віталій Марків, який 3 листопада був звільнений із італійської в'язниці, повернувся до України.

В аеропорту його зустріли з військовим оркестром рідні, близькі, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та журналісти.

На питання журналістів про подальші плани, Марків нагадав, що три роки чотири місяці і два дні він перебував в ув'язненні і стільки ж чекав поверення в Україну. Тому найближчий час має намір провести час із рідними.

Віталій Марків

Віталій Марків Фото: скрін з відео МВС

 Перша моя задача - це продовження служби у лавах Збройних сил України, - наголосив Марків.

В аеропорту, під час підходу до журналістів, він подякував усім причетним до свого звільнення із італійської в'язниці та повідомив, що його адвокати подаватимуть касацію на вирок суду, яким його було засуджено до 24 років ув'язнення.

Читайте також

Нагадаємо, старший сержант Національної гвардії України Віталій Марків відбував покарання у в'язниці біля Мілану після того, як у липні минулого року суд першої інстанції засудив його до 24 років ув’язнення за нібито причетність до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі та перекладача росіянина Андрія Миронова у травні 2014 року у районі Слов’янська Донецької області.

3 листопада 2020 року апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, знявши з нього усі звинувачення.

1