Маршрутники на Київщині знижують ціни на проїзд

Уже знижено тарифи на дев'яти маршрутах
Головне
Маршрутники на Київщині знижують ціни на проїзд
Фото: Flickr
12 Серпня 2021, 13:13
читать на русском

Перевізники у Київській області розпочати процес зниження тарифів на проїзд в приміському пасажирському транспорті.

Про це повідомляє Київська обласна державна адміністрація.

Як зазначається, 6 серпня очільник області Василь Володін провів зустріч з перевізниками, під час якої попередньо домовилися про зниження тарифів, де підвищення відбувались протягом 2021 року, виходячи з того, що таке підвищення не може перевищувати 15-18%.

Наразі вже знижено тарифи на 9 маршрутах. Це розумний компроміс, який враховує економічні реалії, в яких працюють перевізники, та можливості населення оплачувати їх послуги. Вважаю, що решта надавачів послуги також мають з розумінням поставитися до платоспроможності людей та переглянути тарифи, – сказав Володін.

За даними управління пасажирських перевезень Київської облдержадміністрації, скорочення вартості проїзду відбулося на наступних напрямках: Вишневе – Київ; Боярка – Київ; Васильків; Криве Озеро – Київ; Ірпінь – Київ; Чабани – Київ; Петрівське – Київ; Крюківщина – Київ АС Київ; Крюківщина – Київ АС Південна. Збільшення вартості проїзду на жодному із перелічених напрямків не перевищує 18%.

Нагадаємо, на початку серпня обласні маршрутники почали суттєво підвищувати тарифи на проїзд. У ситуацію втрутилося керівництво Київської ОДА, зокрема голова КОДА Володін зустрівся із перевізниками та обговорив з ними можливе зниження тарифів. Учасники наради дійшли компромісного рішення переглянути тарифи на проїзд на тих маршрутах, де підвищення відбувались протягом 2021 року, виходячи з того, що таке підвищення не може перевищувати 15-18% або в грошовому вимірі це складає не більше 1-2 грн.

Читайте також

1