Масон із родини Ротшильдів: у Луцьку засудили шахрая, який "продавав посади" політикам

З довірливих клієнтів шахрай збирав "членські внески" по 50 тисяч доларів
Масон із родини Ротшильдів: у Луцьку засудили шахрая, який "продавав посади" політикам
11 Травня 2023, 19:08
читать на русском

У Луцьку ухвалили вирок обвинуваченому у шахрайстві Івану Братчені, який називав себе представником "Масонської ложі" і пропонував політикам сприяння у просуванні кар'єрними сходами.

Його історію розповіли у сюжеті місцевої телерадіокомпанії Аверс.

У 2015 році Братченя зустрівся з місцевим політичним діячем Борисом Загревою, заявивши, що саме його масони бачать новим прем'єр-міністром України, проте спочатку він має стати одним із них, а для цього потрібно внести членський внесок.

Зацікавившись цією пропозицією, "майбутній глава уряду" передав "члену ложі" $50 тисяч, проте цього виявилося замало.

"У березні 2016 року Братченя, діючи навмисне, повідомив Загреві про необхідність сплатити решту грошей у сумі $100 тисяч, пояснюючи, що активно проходить підготовка до виїзду на навчання, де запланована його особиста зустріч з представником ордену масонів із родини Ротшильдів", — йдеться у матеріалах справи.

Таким чином Загрева витратив на свої політичні амбіції $135 тисяч, проте натомість отримав лише "масонський перстень".

При цьому жертвою цієї афери став також його знайомий, колишній народний депутат Олександр Клименко, якому у підсумку не дісталося навіть цього.

Затримали Братченю у 2020 році, коли він так само намагався отримати гроші від чергової жертви, а потрапив до засідки правоохоронців.

Своєю чергою його адвокат наполягає, що даний епізод був провокацією, а два попередні викликають сумніви, оскільки таких грошей у держслужбовців бути не може.

"Про отримання великих сум і від Загреви, і від Клименка. Враховуючи їхній статус державних службовців та обов’язок подавати відповідні щорічні декларації, у них не було зафіксовано таких розмірів доходів, які вони нібито вручали йому за проходження навчання у США та отримання у майбутньому посад в органах державної влади", — зазначив захисник.

Попри це суд визнав Братченю винним, засудивши його до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, слідчі ДБР завершили розслідування щодо адвокатеси, яка вимагала у підприємця 160 тис. доларів США за начебто розв'язання питань у Міністерстві юстиції щодо права власності на вісім земельних ділянок.

Читайте також