Масштабна мобілізація на війну в рф: Лукашенко сказав, що чекає на білорусів

Білоруський диктатор запевняє, що білорусів не будуть мобілізувати
Важливо
Масштабна мобілізація на війну в рф: Лукашенко сказав, що чекає на білорусів
Війська Білорусі / Фото: t.me/modmilby
23 Вересня 2022, 13:51
читать на русском

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко прокоментував масштабну мобілізацію на росії та запевнив, що влада Білорусі не повторить за прикладом путіна.

Як повідомляє пропагандистське видання Білорусі БЕЛТА, Лукашенко під час спілкування з журналістами сказав, що в РБ не буде жодної мобілізації.

Не буде жодної мобілізації. Ми не збираємося мобілізувати. Це брехня, - сказав він.

Диктатор наголосив, що у Білорусі обов'язково "реагуватимуть на можливі загрози, спроби вчинення актів тероризму". Для цього на регулярній основі проводяться різні навчання, у тому числі за участю народного ополчення, щоб люди знали "свої обов'язки та мали необхідні військові навички".

Нагадаємо, що російський диктатор путін вранці 21 вересня у зверненні до росіян заявив про часткову мобілізацію громадян країни. За його словами, призову підлягатимуть тільки громадяни, які перебувають у запасі, вони проходитимуть додаткову підготовку з урахуванням війни в Україні.

Міністр оборони рф заявив, що до армії потраплять 300 тисяч росіян. Загребуть до війська й тих, хто здобув громадянство рф протягом останнім 10 років. Інакше пообіцяли що видворять їхні сім'ї у ті країни, з яких вони приїхали на росію.

1