МАУ призупинила відновлення рейсів між Україною та Польщею

Рішення авіакомпанії продиктоване забороною польотів над Білоруссю
МАУ призупинила відновлення рейсів між Україною та Польщею
Літак МАУ Фото: avianews.com
7 Червня 2021, 15:41
читать на русском

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") призупинила відновлення рейсів між Україною та Польщею, яке було заплановане на 18 червня.

Причиною такого рішення стала ситуація, що виникла у зв’язку з необхідністю обльоту території Білорусі та наступним перерозподілом пасажиропотоків, який спостерігає авіакомпанія на даному напрямку, - йдеться у повідомленні на сайті МАУ.

МАУ уважно аналізуватиме ринок як прямих (point to point) пасажирів, які прямують з/до Польщі, так і трансферних пасажирів, які прямують із пересадкою в Польщі або Україні. У разі відновлення попиту, необхідного для мережі МАУ, рейси будуть відновлені, - кажуть у компанії.

Пасажирам, які вже купили квитки на скасовані рейси, пропонують:

  • змінити дату подорожі на рейси МАУ без оплати штрафу відповідно до тарифу в оригінальному класі протягом періоду дії квитка, за умови зняття обмежень аеропортом.
  • обміняти квитки на промо-код із додатковим 25% бонусом на веб-сайті МАУ.
  • повернути кошти.

Нагадаємо, 25 травня Україна запровадила заборону на здійснення прямого авіасполучення з Республікою Білорусь українськими та білоруськими експлуатантами після того, як влада Білорусі примусила літак сісти у Мінську. За час перебування літака в аеропорту Мінська був затриманий білоруський журналіст Роман Протасевич.

Від 5 червня почали діяти санкції Європейського Союзу щодо Мінська через вимушену посадку літака Ryanair.

1