Маю змогу дивитися, як саме все відбувається: нардепка Безугла пояснила, що робить на фронті

Депутатка каже, що займається комунікаціями та міжвідомчою взаємодію
Маю змогу дивитися, як саме все відбувається: нардепка Безугла пояснила, що робить на фронті
Мар’яна Безугла Фото: https://www.facebook.com/m.bezuhla
17 Червня 2022, 13:22
читать на русском

Народна депутатка з фракції "Слуга народу" Мар'яна Безугла поїхала на фронт, де займається комунікацією між військовим та вищим керівництвом ЗСУ.

В інтерв'ю LB.ua народна обраниця пояснила, що робить у гарячих точках Сходу України.

За її словами, вона перебуває у Лисичанську та здійснює "комунікативну та наглядову функції", також - "цивільний і демократичний нагляд та контроль".

Це все щодо того, як та що відбувається. Чи доходить інформація згори донизу. Знизу догори. Як дислокуються підрозділи, в якому вони стані. Та які є питання, як у командирів, так і у підлеглих, військовослужбовців. Чи вони забезпечені? Це також стосується матеріально-технічної допомоги наших партнерів. Доходить вона та чи є на фронті? Як вона працює. Бо я є в підкомітеті та займаюся міжнародним співробітництвом, євроатлантичною інтеграцією. Далі – це оборонні закупівлі, які після 24 лютого спростили відповідно до воєнного стану. З усім тим, проводимо дослідження у сфері оборонного комплексу та закупівель. Треба дивитися: що дійсно доходить на фронт, в якому обсязі, як використовується, який зворотний зв'язок щодо цього, - розповіла народна депутатка.

Вона також стверджує, що на фронті спостерігає також за тим, "як працюють закони, що треба поміняти, які норми безпосередньо впливають на те, як ведеться війна":

Що з законодавства потрібно змінити, щоб полегшити, спростити, посилити.

Безугла каже, що її завдання "фактично подивитися: що відбувається, як відбувається. І як відповідно працюють ті чи інші правила, встановлені державою".

Нагадаємо, на початку червня спливла інформація, що нардепка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла контролює військові операції у Сєвєродонецьку в Луганській області.

Журналістка Яніна Соколова у Facebook назвала Безуглу "темним лицарем від офісу президента", яка "контролює військові операції у Сєвєродонецьку".

1