Мають дві мети: Кулеба пояснив, чому орки окупували ЗАЕС

Росія хоче вплинути на забезпечення електроенергією європейських країн
Важливо
Мають дві мети: Кулеба пояснив, чому орки окупували ЗАЕС
Запорізька АЕС / Фото: t.me/energoatom_ua
14 Вересня 2022, 10:50
читать на русском

Голова МЗС України Дмитро Кулеба назвав дві мети росіян щодо окупації Запорізької АЕС.

Про це він повідомив під час телемарафону.

Вибиваєш ЗАЕС, порушуєш енергетичний баланс України, Україна починає закривати експорт, погіршується енергобаланс Європи, ситуація в Європі стає ще гіршою з точки зору енергетичної безпеки, цін і далі настають відповідні політичні та соціальні наслідки, - сказав Дмитро Кулеба.

Він вважає, що головна мета орків на ЗАЕС - відключити станцію від української енергосистеми, у результаті чого порушиться енергетична безпека країни перед опалювальним сезоном. Крім дестабілізації енергосистеми України, Росія зможе вплинути на забезпечення електроенергією європейських країн.

Також орки хочуть зірвати експорт української електроенергії. За словами Кулеби, європейці намагатимуться отримати додаткові обсяги електроенергії з України через підвищення цін на газ. Адже України є частиною ENTSO-E - європейської електричної мережі. Проте, якщо всередині країни буде дефіцит, то експорту не буде.

Нагадаємо, окупанти готують чергові провокаційні обстріли Запорізької атомної електростанції. Для інших АЕС є також загроза.

Читайте також

1