Окупанти готують чергові провокаційні обстріли ЗАЕС та інших станцій - розвідка

Росія готує гуманітарну катастрофу та кризу напередодні зими
Важливо
Окупанти готують чергові провокаційні обстріли ЗАЕС та інших станцій - розвідка
Запорізька АЕС Фото: https://t.me/znppatom/1135
13 Вересня 2022, 15:06
читать на русском

Окупанти готують чергові провокаційні обстріли Запорізької атомної електростанції. Для інших АЕС є також загроза.

Про це заявив речник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в етері телемарафону.

За його словами, йдеться не лише про Запорізьку АЕС. Російський агресор систематично, методично обстрілює всю енергетичну інфраструктуру України, і це, безперечно, може вплинути зрештою і на інші атомні об'єкти, на інші атомні станції. Зокрема на ЗАЕС, яка перебуває в критичній ситуації через чисельні російські обстріли.

Справді, є інформація про певну підготовку чергових провокацій і обстрілів Запорізької станції… Те, що у особового складу агресора є план перебування в укритті під час своїх сигналів, тобто є переміщення техніки, є систематична діяльність із пошкодження ліній електропередач, яких зараз залишилося лише декілька, які поєднують ЗАЕС з українською енергосистемою.

Зрештою ми вже бачили наслідки попередніх обстрілів ЗАЕС і не лише обстрілів. Мова про системний ядерний тероризм, терор місцевого населення, терор цивільного персоналу станції. Фактично держава-терорист захопила ядерний об'єкт і, побачивши певну безкарність з боку міжнародно спільноти, тепер масштабує цю історію на всю енергетичну систему України, - сказав Юсов.

Речник ГУР додав, що росія готує гуманітарну катастрофу та кризу напередодні зими.

Нагадаємо, що через війну в Україні у кількох областях пошкоджено багато об'єктів інфраструктури, зокрема енергетичні. Тому початок опалювального сезону в цих регіонах буде неможливим.

Читайте також

1