"Мазня, чому ти ще не в тюрмі": Соня Морозюк, після скандалу з Гринкевичами, вирішила повернутися до написання картин і отримала порцію хейту

Спроба повернутися у світ мистецтва Соні Морозюк явно не вдалася
"Мазня, чому ти ще не в тюрмі": Соня Морозюк, після скандалу з Гринкевичами, вирішила повернутися до написання картин і отримала порцію хейту
19 Квітня 2024, 20:46
читать на русском

Вулична художниця, одіозна екснаречена Романа Гринкевича Соня Морозюк у себе в Instagram виклала відео, на якому показала, як створює нову картину. І – очікувано нарвалась на хвилю хейту.

Про це пише Главком.

На початку процесу Соня у рукавичках підійшла до великого чистого полотна. Великим пензлем Морозюк нанесла на полотно по черзі сіру, гірчичну, чорну та темно-синю фарби. Наступне, що зробила художниця, – побризкала з пластикового пульверизатора на полотно якоюсь рідиною – і фарба розтеклася.

На цьому творчість не закінчилась: Соня просто руками в рукавичках наклала білу фарбу. Фінальний штрих митчині був незвичайним: ганчіркою, яку вона підняла з підлоги, Соня порозтирала деякі елементи на полотні. Оскільки слова – майже неодмінний елемент творчості Морозюк, без підпису не обійшлося: "Мовчання стискає крик в обіймах моїх слів". Підпис Соня розмістила не посеред картини, а зверху, маленькими літерами.

Допис зібрав різні коментарі, частина  них – відверто критична. Фоловери пригадали Соні і Гринкевича з його схемами, розповіді про сквірт:

  • "Срала, мазала, ліпила) чудова назва для ваших робіт) не в образу) може я не в темі і не розумію";
  • "О нарешті, я навіть і не здогадувалася, що вмію теж так, я думала це мистецтво таке недосяжне....а ніт"
  • "Картина називається "Сквірт"?";
  • "Мовчання теж крик. Але то шо ти робиш то не "іскуство". А повна х**ня… Типу я наср** після х**вої їжі";
  • "Мазня, чому ти ще не в тюрмі?".

Соня намагалася тримати удар і навіть відповідала на деякі саркастичні коментарі. Наприклад, на зауваження щодо сквірту, вона відписала: "вау! Який креативний коментар! Я чекала". На зауваження "Кожна дитина має такий талант", авторка відписала: "100%. Дякую батькам, що це казали мені з дитинства".

Нагадаємо, 17 січня п’яти членам злочинної організації повідомлено про підозру у створенні та участі у злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 КК України).

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід трьом із 5 фігурантів справи про оборудки із закупівлями одягу й білизни для Збройних сил України львівського бізнесмена – арештував із півмільярдною заставою.

22 січня Гринкевича - молодшого затримали в Одесі при спробі втечі за кордон. Романа Гринкевича відправили в СІЗО з можливістю вийти за пів мільярдну заставу. Соня Морозюк, яка була в стосунках з Романом Гринкевичем, підозрюваним у розкраданні грошей Міністерства оборони України, передала під заставу за угодами позики дві квартири та галерею у Києві.

11 січня 2024 року ДБР повідомило, що суд арештував майно сім’ї та підконтрольних фірм Гринкевича. А за висновками експертів, вся поставлена продукція компаніями бізнесмена на потреби Міноборони у 2023 році не відповідає якісним характеристикам та неможлива для використання військовослужбовцями ЗСУ.

Детально про те, як львівський бізнесмен Ігор Гринкевич намагався підкупити заступника керівника відділу Головного слідчого управління ДБР за $500 тисяч, можна прочитати тут.