Медики зможуть придбати житло в лізинг під 5%

Угода підписується строком до 20 років
Медики зможуть придбати житло в лізинг під 5%
Житлові будинки, багатоповерхівки Фото: city.kharkov.ua
16 Листопада 2021, 21:13
читать на русском

В Україні медики зможуть придбати житло в лізинг під 5% річних.

Про це повідомили на сайт Міністерства фінансів.

Сьогодні підписана перша угода між Укрфінжитло і МОЗ, що дозволить працівникам медичної сфери, які отримують заробітну плату з бюджету, придбати житло в лізинг під 5 %, - сказав міністр фінансів України Сергій Марченко.

Зазначили, що авансовий внесок по лізинговій угоді 0%, а строк угоди до 20 років. Своєю чергою відсоткова ставка є фіксованою на весь період дії договору.

Придбати житло у рамках програми можуть громадяни України, які отримують заробітну плату за рахунок коштів державного бюджету або місцевих бюджетів, а також особи, відомості про яких внесені до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб. Однією з умов є робота на поточному місці не менше 6 місяців, - йшлося в повідомленні.

Також є обмеження по максимальному середньомісячному доходу сім'ї.

Для того, щоб підписати договір про придбання житла в лізинг, у членів сім'ї медика не повинна були у власності нерухомості (крім розташованої на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей) або, якщо сім'я потребує покращення житлових умов, тобто площа нерухомості менша ніж 20 кв.м на одного члена сім'ї.

Наголосили, що є вимоги до житла:

  • вік житла до 20 років або його реконструкцію здійснено не раніше ніж за десять років до укладення договору фінансового лізингу;
  • площа житла – до 21 кв.м на одного члена сім'ї;
  • нормативна вартість одного квадратного метру квартири яку можна придбати, залежить від вартості спорудження житла, що визначається Мінрегіоном, помноженої на підвищуючий коефіцієнт в залежності від населеного пункту.

Житло можна отримати через Орган забезпечення житлом, яким може бути відповідний орган виконавчої влади, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України прийняв постанову про збільшення статутного капіталу АТ "Укрфінжитло" на 20 мільярдів гривень для того, щоб забезпечити українців житлом на умовах іпотеки.

Читайте також