Медузи досі гниють, а море кольору какао: як живе курортна Кирилівка (фото)

При цьому запах від тушок, що розкладаються, стоїть огидний
Медузи досі гниють, а море кольору какао: як живе курортна Кирилівка (фото)
Курорт Кирилівка під час шторму Фото: ria-m.tv
10 Жовтня 2021, 22:04
читать на русском

У курортній Кирилівці Запорізької області жовтень видався зовсім не для відпочинку. Море штормить, з дна підіймає тонни піску. При цьому на березі досі гниють сотні медуз.

Як повідомляє "РІА Мелітополь", море стало кольору какао, а лінія прибою покрита білосніжними пластівцями піни. Цей феномен має назву Cappuccino Coast, "прибережний капучино". Це рідкісний і дуже видовищний природний феномен.

Крім цього, на розмитих пляжах та в морі досі багато медуз, що гниють. При цьому селище стало не курортним: порожні вулиці, закриті розважальні заклади, кафе, продуктові ринки.

Так, 9 жовтня у селищі температура повітря досягає лише 12 градусів, а пориви вітру - 16 м/с.

Місцеві жителі висловили сподівання, що після шторму медуз стане менше. Оскільки через їхнє гниття стоїть огидний запах.

Нагадаємо, що цього року українські курорти постраждали не лише від малої кількості відпочивальників через COVID-19, але й через нашестя медуз, комарів та інших тварин. При цьому ставались казусні події - від дорослих ігор на пляжах та в закладах до затоплення.

Більше читайте у нашому матеріалі: "Тренування сумоїстів", інтим на пляжі та нашестя медуз: чим запам'ятався курортний сезон-2021

Читайте також

1