Мендель звільняється з посади прессекретаря президента - ЗМІ

Речниця Зеленського вже написала заяву на звільнення
Мендель звільняється з посади прессекретаря президента - ЗМІ
Юлія Мендель (фото: УНІАН)
30 Квітня 2021, 14:53
читать на русском

Юлія Мендель написала заяву на звільнення з посади прессекретарки президента Володимира Зеленського.

Про це повідомляє "Бабель" з посиланням на джерела в Офісі президента.

Зазначається, що Мендель піде з посади, на якій працює вже два роки.

Хто стане новим речником президента, поки невідомо. За інформацією видання, Мендель вже написала заяву на звільнення з посади.

За інформацією "Української правди", Мендель може залишитися в пресслужбі Офісу президента, але на іншій посаді. Їй шукають заміну.


Довідка. Юлія Володимирівна Мендель народилась 3 вересня 1986 року в м.Генічеськ. Деякі сайти називають місцем її народження Херсон.

У 2015 році вона першою з українських журналістів виграла програму Міжнародного інституту преси і побувала в США, де ознайомилась з роботою провідних медіа: The Wall Street Journal, The New York Times, CNN. Наступного року Юлія відвідує тренінг для журналістів у Єльському університеті США.

В першій половині 2016 року вона працює кореспондентом каналу 112 Україна у США, а з червня цього ж року переходить на телеканал Інтер, готуючи матеріали з Вашингтону та Брюсселю.

Від 2017 року вона поєднувала роботу позаштатного кореспондента New York Times і консультанта з комунікацій у Представництві Світового банку в Україні.

У травні 2019 року Мендель подала заявку на оголошений конкурс речника президента України, й Володимир Зеленський  3 червня 2019 року  призначив її на посаду своєї прессекретарки. Так маловідома журналістка  стала помітною фігурою на політичній шахівниці України та встигла потрапити у низку скандалів.

Читайте більше про скандали у нашому матеріалі: На жаль, Мендель прессекретарка Зеленського: соцмережі жартують про хворобу президента та його праву руку

1