Меркель закликала ЄС до "прямого контакту" з Путіним

Канцлерка вважає, що іншого способу вирішити конфлікт немає
Меркель закликала ЄС до "прямого контакту" з Путіним
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель (Фото: УНІАН)
24 Червня 2021, 14:31
читать на русском

Німеччина закликала Європейський Союз створити окремий формат для "прямих" перемовин з російським президентом Володимиром Путіним.

Про це заявила канцлерка Німеччини Анґела Меркель напередодні саміту ЄС у Брюсселі 24 червня під час виступу в урядовій заяві, передає Politico.

На мою думку, ми, як Європейський Союз, також повинні прагнути безпосереднього контакту з Росією та російським президентом, - сказала вона.

За її словами, президенту США Джо Байдену недостатньо поговорити з російським президентом, а ЄС має створити формат "прямих переговорів". Меркель вважає, що іншого способу вирішити конфлікт немає.

Як зазначає видання, канцлерка таким чином хоче підтримати франко-німецьку пропозицію щодо саміту з Путіним, що спричинило серйозні розбіжності в ЄС.

Нагадаємо, що відомий російський публіцист і політолог Андрій Піонтковський вважає, що ідея російської влади, яку вона хоче втілити за допомогою Мінських угод - легалізувати в українському правовому полі військово-терористичний плацдарм, створений на Донбасі, нічого в ньому не змінюючи по суті.

Читайте також