Путін хоче захопити Україну за допомогою Меркель і Макрона – експерт

Політолог назвав основну пастку Мінських угод
Ексклюзив
Путін хоче захопити Україну за допомогою Меркель і Макрона – експерт
Андрій Піонтковський (Фото: Фейсбук)
22 Червня 2021, 18:04
читать на русском

Ідея російської влади, яку вона хоче втілити за допомогою Мінських угод - легалізувати в українському правовому полі військово-терористичний плацдарм, створений на Донбасі, нічого в ньому не змінюючи по суті.

Про це в інтерв'ю Парламент.UA розповів відомий російський публіцист і політолог Андрій Піонтковський.

Фактично, його (Путіна – ред.) мета - приєднати всю Україну до ОРДЛО. До речі, це старий трюк з радянського політтехнологічного арсеналу. У 1952 році Сталін запропонував Конраду Аденауеру об'єднати Німеччину - ввести своє ОРДЛО (НДР) до складу ФРН, при цьому нічого там не змінюючи, тобто зберігши Штазі, СЄПН і радянські війська. На це Аденауер справедливо відповів, що вважає за краще бути керівником половини Німеччини, ніж бути ніким або навіть політв'язнем в об'єднаній країні, - провів паралелі експерт.

Піонтковський переконаний, що Путін сподівається реалізувати свій план за допомогою Меркель і Макрона. А також президент Росії намагається приєднати до своєї спецоперації і Байдена, попереджає експерт.

Піонтковський нагадав, що Путін надав цьому пункту переговорів на саміті величезне значення, і почав свою пресконференцію за результатами зустрічі саме з цього.

Він сказав дослівно: "якщо я правильно зрозумів, пан Байден також вважає виконання Мінських угод єдиним способом досягнення миру на Донбасі". Але найгірше те, що Байден в кінці своєї пресконференції, немов з підказки Путіна, теж видавив, що "Україна повинна дотримуватися Мінських угод. Наступні два дні після саміту всі російські телеканали говорили про цей успіх Путіна і вимагали від України виконувати Мінські угоди, посилаючись на провідних світових лідерів, - наголосив експерт.

Нагадаємо, у цьому ж інтерв`ю Піонтковський наголосив, що американці надали Україні максимально можливу підтримку і переконали своїх російських колег в тому, що за вторгнення в Україну Кремлю доведеться заплатити непомірно високу ціну.

Читайте також