Путін ніколи не відмовиться від ідеї підкорення України – експерт

Водночас Кремль зрозумів, що за вторгнення в Україну доведеться платити максимально високу ціну
Ексклюзив
Путін ніколи не відмовиться від ідеї підкорення України – експерт
Андрій Піонтковський (Фото: фейсбук)
22 Червня 2021, 17:21
читать на русском

Американці надали Україні максимально можливу підтримку і переконали своїх російських колег в тому, що за вторгнення в Україну Кремлю доведеться заплатити непомірно високу ціну.

Про це в інтерв'ю Парламент.UA розповів відомий російський публіцист і політолог Андрій Піонтковський.

Експерт детально перерахував усі інструменти впливу на Росію, які "грають на руку" Україні.

Сюди входить перехід в сфері економіки від санкцій до тотальної економічної війни, що охоплює відключення від SWIFT, газове і нафтове ембарго та арешт "російського трильйона", тобто активів російської верхівки. У військовій сфері - це все, крім безпосередньої участі американських військових дивізій в бойових діях, - перелічив Піонтковський.

Політолог також солідарний з іншими експертами, що "колективний Путін" визнав ціну за пряму агресію і захоплення України непосильною для його режиму.

До речі, ця ціна включає не тільки заходи, зазначені Сполученими Штатами, а й опір набагато більш боєздатною, ніж в 2014-му році, української армії, - підкреслив експерт.

Піонтковський також зазначив, що при цьому важливо пам'ятати: Путін ніколи не відмовиться від ідеї підкорення України, її дестабілізації і розчленування будь-якими іншими засобами.

Таким інструментом тиску на Київ і шантажу останні шість років є путінська інтерпретація Мінських угод, - підкреслив Піонтковський.

Нагадаємо, на думку політолога Ігоря Чаленка Путін отримав від Байдена менше, ніж хотів: інтереси України не постраждали.

Читайте також

1