Мешканці Київщини та Харківщини можуть отримати додаткові 6600 гривень: як це зробити

Перевага надається сім'ям ВПО, які стали на облік протягом останнього місяця
Мешканці Київщини та Харківщини можуть отримати додаткові 6600 гривень: як це зробити
Гроші, накопичення, кошти Фото: Pexels
28 Жовтня 2022, 09:12
читать на русском

Українці, які постраждали від війни, матимуть змогу отримати виплати від американської організації HIAS – 6600 гривень на людину.

Про це повідомляє Благодійний фонд "Право на захист".

Звернутися за грошовою допомогою зможуть не лише люди, що втратили житло, бізнес, кошти до існування внаслідок воєнних дій на цій території, а й уразливі сім'ї ВПО в цих областях (з двома та більше дітьми, з людьми 55+, з вагітними жінками чи молодими мамами з малюками до 2 років, а також особи з інвалідністю, неповні сім'ї тощо). Перевага надається сім'ям ВПО, які стали на облік протягом останнього місяця, навіть якщо вони не мають перерахованих вище вразливостей!, - йдеться на сайті організації.

Виплати зможуть отримати українці, які постраждали від воєнних дій у Київській області: Бучі, Ірпені, Броварах та інших населених пунктах. З листопада виплати поширюватимуться на мешканців Харківщини.

Отримати допомогу можуть:

  • Сім'ї (ВПО), які були переміщені протягом останніх 30 днів
  • Постраждалі домогосподарства від раптового обстрілу, сім'ї, які втратили члена сім'ї; втратили кошти для існування (пошкоджений/втрачений магазин, ферма, худоба тощо) внаслідок проведення воєнних дій
  • ВПО або люди, які перемістилися понад 30 днів тому, мають дохід менш як 5400 грн на особу (за останні 3 місяці) та відповідають хоча б одному з критеріїв уразливості:
  • мають двох або більше дітей,
  • особи з інвалідністю,
  • домогосподарство ведеться однією особою (чоловіком чи жінкою),
  • вагітні жінки та жінки з немовлятами до 2 років,
  • мають людей похилого віку (55+ років) у сім'ї.

Важлива умова - грошова допомога розрахована лише для тих людей, хто ще не отримував виплати від інших міжнародних організацій.

Звернутися за допомогою можна до центру реєстрації за адресою: м. Бровари, вул. Незалежності, 5 (вхід із двору) у будні з 9:00 до 18:00.

Також у Київській області працюють виїзні бригади. Розклад - за посиланням https://t.me/hias_help.

Нагадаємо, згідно з постановою уряду Національна соціальна служба вибірково перевірятиме фактичне місце проживання внутрішньо переміщеної особи. В разі відсутності особи на місці фактичного проживання виплату допомоги може бути припинено.

Читайте також

1