Ми виведемо Росію з "глухого кута" і з Криму - Кулеба про мету "Кримської платформи"

Цей механізм дозволить ухвалювати рішення для збільшення тиску на Росію
Важливо
Ми виведемо Росію з "глухого кута" і з Криму - Кулеба про мету "Кримської платформи"
Дмитро Кулеба фото: його сторінка у Facebook
22 Серпня 2021, 21:39
читать на русском

Мета саміту "Кримської платформи", який пройде у Києві 23-24 серпня, вивести Росію з Криму. Захід спрямований на консолідацію міжнародної позиції щодо окупованого півострова.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За його словами, багато учасників візьмуть участь у саміті. Всі вони важливі і рівнозначні з точки зору подальшої роботи Кримської платформи. Сенс саміту полягає в тому, що цей механізм дозволить ухвалювати рішення для збільшення тиску на Росію.

Ми виведемо Росію з "глухого кута" і з Криму. Це ж політика. І є два вибори завжди в політиці: або ти сидиш і нічого не робиш, чекаєш, "поки півень свисне", або ти всіляко допомагаєш "півню свиснути". Ось і все! Це стратегія, перевірена історією, - наголосив міністр.

Кулеба наголосив, що країни і міжнародні організації створять ядро Кримської платформи. В майбутньому кількість нових учасників може тільки збільшуватись.

Нагадаємо, що саміт Кримської платформи відбудеться 23 серпня в Києві в конференц-центрі "Парковий". Буде офіційна частина, де виступить президент України, голова Верховної Ради, прем'єр-міністр, глави іноземних делегацій, лідер кримськотатарського народу, представник експертної мережі Кримської платформи.

У другій частині саміту буде чотири тематичні панелі щодо анексії Криму, мілітаризації Азово-Чорноморського регіону, реінтеграція Криму через права людини та про відновлення прав кримськотатарського народу.

Читайте також наш матеріал: Кримська платформа: чи поверне Україна Крим за допомогою міжнародного саміту

Читайте також