Microsoft надасть Україні 100 мільйонів доларів допомоги

Сумарна допомога Microsoft Україні сягнула вже 400 млн доларів
Microsoft надасть Україні 100 мільйонів доларів допомоги
Microsoft
4 Листопада 2022, 18:34
читать на русском

Компанія Microsoft надасть Україні технологічну допомогу у розмірі 100 мільйонів доларів.

Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.

Технічна допомога дозволить державним установам, критичній інфраструктурі та іншим секторам в Україні продовжувати безкоштовно використовувати цифрову інфраструктуру та працювати у хмарі Microsoft, - зазначив глава Мінцифри Михайло Федоров.

Сумарна допомога компанії Україні з початку повномасштабного вторгнення вже становить понад 400 млн доларів, що включає не лише користування хмарними сервісами, а й підтримку у сфері кібербезпеки та допомогу некомерційним і гуманітарним організаціям, які допомагають українцям і розслідують воєнні злочини проти мирного населення. Крім того, компанія стала однією з перших, хто припинив продаж продуктів та послуг у Росії – на початку березня.

Нагадаємо, мільярдер, співзасновник компанії Microsoft Білл Гейтс заявив, що вирішив позбутися своїх статків. Він передасть 20 млрд доларів своєму благодійному фонду Bill & Melinda Gates Foundation.

Нині статки Гейтса оцінюють у 129 млрд доларів. Він займає четвертий рядок у рейтингу найбагатших людей планети. Перед ним лише Бернар Арно, Джефф Безос та Ілон Маск.

Читайте також

1