Милованов оголосив фінальну трійку претендентів на посаду голови БЕБ

До фіналу вийшли чинний голова ДФС Мельник, прокурор ОГП Ковчі та колишній регіонал - банкір Горбаль
Важливо
Милованов оголосив фінальну трійку претендентів на посаду голови БЕБ
Фото: pravo.ua
15 Серпня 2021, 07:34
читать на русском

До кінцевого етапу конкурсу на посаду голови Бюро економічної безпеки пройшли голова Державної фіскальної служби Вадим Мельник, прокурор Офісу генпрокурора Аттіла Ковчі та член Ради Національного банку України Василь Горбаль.

Про це заявив голови комісії з відбору директора бюро Тимофій Милованов.

Трійку претендентів комісія обрала після заслуховування 12 кандидатів.

  • Вадим Мельник очолював слідче управління ДФС у 2014-2016 роках.До цього працював на різних посадах у податковій міліції. Очолює ДФС з кінця 2020 року.
  • Аттіла Ковчі з липня 2020 року обіймає посаду прокурора в Офісі генпрокурора, а у 2016-2020-му був заввідділу правового забезпечення Українського інституту експертизи сортів рослин.
  • Василь Горбаль з вересня 2020 року є членом Ради НБУ, обіймає цю посаду втретє - раніше він обіймав її у 2003-2005 роках і у 2007-2014 роках. Був співвласником і президентом "Укргазбанку" до його націоналізації у 2009 році, членом Партії регіонів, депутатом Верховної ради 4-6 скликань. У 2010 році очолював Львівську ОДА.

Нагадаємо, 3 лютого Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3959-1 про внесення змін до адміністративного і кримінального законодавства щодо запровадження діяльності Бюро економічної безпеки.

22 березня Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо створення Бюро економічної безпеки.

Передбачається, що Бюро відповідатиме за боротьбу з економічними злочинами та отримає повноваження Служби безпеки України та Податкової міліції. Це буде не стільки силовий, скільки аналітичний орган. Координуватиме цю діяльність Кабінет міністрів.

Читайте також

1