Мільярд євро допомоги виділить Норвегія для України до кінця 2022 року

Війна росії проти України є порушенням міжнародного права та основних принципів, закладених у ньому.
Мільярд євро допомоги виділить Норвегія для України до кінця 2022 року
Прем’єр-міністр Норвегії та Володимир Зеленський / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
1 Липня 2022, 19:59
читать на русском

Прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере повідомив, що його країна надасть Україні пакет допомоги на мільярд євро до кінця 2022 року і впродовж 2023-го.

Про це Стере заявив на спільному з президентом України Володимиром Зеленським брифінгу в Києві.

Глава уряду Німеччини заявив, що війна росії проти України є порушенням міжнародного права та основних принципів, закладених у ньому.

Я прибув сьогодні до Києва на п'ятий місяць після початку війни, щоб заявити про підтримку Норвегією України та її населення. Ми обіцяємо надати підтримку в розмірі одного мільярда євро на період до кінця цього року і 2023 року для допомоги людям, які цього потребують, і на підтримку заходів відновлення України, і підтримку України, – сказав Стере.

Норвезький прем'єр вважає, що Україна має абсолютне право захищати себе, а Норвегія має право допомагати вам захищати себе, і вони цим правом скористаються.

Нагадаємо, наприкінці травня 20 країн оголосили про нові пакети безпекової допомоги для України. Зокрема, Данія погодилась надати Україні протикорабельні ракети Harpoon та пускові установки до них. А Італія Греція, Норвегія та Польща анонсували підтримку системами артилерії. Чехія передасть Україні гелікоптери вогневої підтримки, танки, ракетні системи.

1