Мінцифра повідомила, хто приймає цифрові документи з "Дії"

Вже понад 100 партнерів приєдналися до ініціативи
Мінцифра повідомила, хто приймає цифрові документи з "Дії"
Застосунок “Дія”, Михайло Федоров (фото: УНІАН)
3 Квітня 2021, 17:14
читать на русском

Понад 100 партнерів вже приймають цифрові документи з "Дії". Це заклади інфраструктури, банки, платіжні системи та інші організації. Щотижня до "Дії" долучається дедалі більше партнерів з різних галузей.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на своїй сторінці у Facebook.

Так, з цифровим паспортом можна літати Україною, їздити потягами, відкривати рахунки, забирати та відправляти посилки.

Це зручно, швидко та безпечно. Понад 100 партнерів приймають цифрові документи з "Дія". Державний і приватний сектор, - зазначив Федоров.

Зокрема, це банки, платіжні системи, суди, ЦНАПи, наземні перевізники, авіакомпанії та перевізники, готелі та хостели, продуктові магазини та супермаркети, поштові компанії, телеком, медичні установи, музеї, розважальні заклади.

Повний список партнерів можна знайти за посиланням

Читайте також

За словами Федорова, ухвалення закону про цифрові паспорти — великий крок до побудови цифрової держави. Відтепер електронні паспорти на рівні закону мають таку саму юридичну силу, як і їхні пластикові чи паперові аналоги.

Від 23 серпня 2021 року всі компанії та організації повинні будуть приймати документи з "Дії".


Контекст. Верховна Рада ухвалила закон про електронні паспорти, за яким вони юридично прирівнюються до звичайних. Тому Україна стала першою у світі країною, яка узаконила е-паспорти.

Детальніше про систему "Дія" читайте у нашому матеріалі: Додаток "Дія": які послуги у смартфоні пропонує держава та як їх отримати.

1