Мінцифри пояснило, як користуватися COVID-сертифікатами в Дії

Назабаром COVID-сертифікати будуть доступні в застосунку Дія
Мінцифри пояснило, як користуватися COVID-сертифікатами в Дії
COVID-сертифікат (фото: Мінцифри)
20 Серпня 2021, 12:00
читать на русском

Євросоюз офіційно визнав українські COVID-сертифікати в застосунку Дія. Своєю чергою Україна визнає сертифікати країн-членів ЄС та тих країн, що приєдналися до ініціативи Digital COVID Certificate.

Про це стало відомо під час спільного брифінгу Мінцифри, Віцепрем’єрки з євроінтеграції, МОЗ та ЄС, передає Мінцифри.

Взаємне визнання цифрових сертифікатів COVID-19 між ЄС та Україною є дивовижною демонстрацією безперебійної та ефективної командної роботи між низкою міністерств та органів України, яку активно підтримує ЄС. Мені особливо приємно повідомити про появу цього корисного інструмента напередодні 30-ї річниці незалежності України, оскільки це наближає Україну до ЄС. Ми продовжуватимемо підтримувати подальшу цифрову інтеграцію України з ЄС на основі нашої Угоди про асоціацію, - говорить посол Матті Маасікас, голова Представництва ЄС в Україні.

Наголошується, що зараз триває фінальне бета-тестування, незабаром COVID-сертифікати будуть доступні в Дії. Українці, які пройшли повний курс вакцинації, зможуть оновити застосунок до нової версії та згенерувати свій COVID-сертифікат у декілька кліків:

  • в оновленій версії застосунку потрібно натиснути "Послуги";
  • вибрати пункт "COVID-сертифікати";
  • натиснути "Згенерувати сертифікат";
  • підписати запит на передання даних з Електронної системи охорони здоров’я до Дії;
  • натиснути "Отримати сертифікат".

Зазначається, що минулого тижня Україна приєдналася до продуктової інфраструктури COVID-сертифікатів ЄС, спільного середовища для всіх країн, які запускають власні COVID-сертифікати та забезпечують їх взаємовизнання.

Тепер цифровий директорат ЄС надасть нам доступ до gateway — інструмента, який дозволить перевіряти наші сертифікати іншим країнам під час подорожей. COVID-сертифікати працюватимуть, як й інші документи в Дії. Перевірити дійсність можна буде за QR-кодом, - йдеться в повідомленні.

Додається, що згенерований COVID-сертифікат можна демонструвати в більшості країн протягом 180 днів.

Нагадаємо, Європейський Союз схвалив українські сертифікати вакцинації на технічному рівні.

Читайте також

1