У Європі остаточно схвалили COVID-сертифікат: подробиці

Цифрові сертифікати потрібні для подорожей в умовах пандемії коронавірусу
Важливо
У Європі остаточно схвалили COVID-сертифікат: подробиці
Вакцинаційна картка, паспорт вакцинації (фото: GettyImages)
9 Червня 2021, 14:44
читать на русском

Європейський парламент остаточно схвалив цифрові COVID-сертифікати для подорожей в умовах пандемії коронавірусу.

Ці сертифікати повинні застосовуватися з 1 липня і бути чинними впродовж 12 місяців.

Як йдеться на сайті Європарламенту, депутати завершили законодавчу роботу щодо цифрових COVID-сертифікатів, які мають полегшити подорожі в межах ЄС і сприяти економічному відновленню.

Тепер законодавчий текст офіційно має схвалити Рада ЄС, а потім його треба опублікувати в Офіційному журналі ЄС, щоби цифрові COVID-сертифікати стали чинними і почали застосовуватися з 1 липня 2021 року.

Відповідно до закону, усі країни-члени ЄС будуть приймати сертифікати із зазначенням даних про щеплення, про негативний результат останнього тесту або одужання від коронавірусної інфекції. На практиці, це мають бути три різні сертифікати

Повідомляється, що цифрові COVID-сертифікати повинні полегшити вільне переміщення людей і сприяти поступовому скасуванню обмежень скоординованим чином.

Сертифікати мають видаватися на безоплатній основі національними органами країн і бути доступними у цифровому або паперовому вигляді та містити QR-код.

Також зазначено, що сертифікати не будуть передумовою для вільного переміщення.

Читайте також наш матеріал: Запровадження "ковідних" документів в Україні та Європі: в чому різниця, як отримати та для чого

Читайте також

1