Мінекономіки погіршило прогноз зростання ВВП у новому році

Темпи зростання ВВП уповільнили з 3,8% до 3,6%
Головне
Мінекономіки погіршило прогноз зростання ВВП у новому році
Бюджет, документ (Фото: pexels)
17 Грудня 2021, 19:55
читать на русском

Міністерство економіки України погіршило очікування щодо зростання економіки в 2022 році.

Про це йдеться в коментарі міністерства на запит видання РБК-Україна.

За актуалізованим прогнозом в 2022 році зростання ВВП в реальному вимірі прогнозується на рівні 3,6% в порівнянні з 2021 роком (3,8% відповідно до постанови Кабінету міністрів України на 31.05.2021 № 586, яким схвалено прогноз економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки), - йдеться в коментарі.

Очікується, що найвищими темпами зростатиме інвестиційна складова ВВП - валове накопичення основного капіталу - на 11,2%. Дещо стриманіше, ніж у докризовий період, і без шокуючих сплесків зростатиме приватне споживання - зростання кінцевих споживчих витрат домогосподарств на 4,1%.

Позитивним буде і тренд зростання експорту в результаті збереження конкурентоспроможності навіть в умовах значної енергомісткості українського виробництва.

Сьогодні наша конкурентоспроможність значною мірою визначатиметься досягнутим шляхом постковідного переосмислення процесів організації виробництва зниженням операційних витрат через поширення цифровізації та модернізації виробництва. Імпорт товарів і послуг у фізичному вимірі, підтримуваний як споживчим, так і інвестиційним попитом, також буде зростати, - йдеться в коментарі Мінекономіки.

Нагадаємо, що у державному бюджеті на 2022 року закладено зростання ВВП України на рівні 3,8% – до 5,369 трлн гривень.

Читайте також наш матеріал: "Бюджет виходу з кризи": основні цифри та пріоритетні сфери на 2022 рік.

Читайте також