Україна втратила трильйон доларів ВВП за 10 років - прем'єр-міністр

Один трильйон доларів втратили всі громадяни України
Україна втратила трильйон доларів ВВП за 10 років - прем'єр-міністр
Денис Шмигаль Фото: kmu.gov.ua
6 Листопада 2020, 10:05
читать на русском

За останні 10 років Україна втратила трильйон доларів внутрішнього валового продукту, заявив прем'єр-міністр України на презентації економічного аудиту країни і векторів розвитку до 2030 року.

За його словами, трильйон доларів ВВП за 10 років - це нереалізований потенціал нашої країни.

Один трильйон доларів втратили всі громадяни України через постійні зміни векторів, незавершені реформи, відсутність довгострокової економічної стратегії, корупцію, неефективне управління, - заявив Шмигаль (досьє).

Як відомо, сьогодні у Києві 6 листопада у КВЦ "Парковий" відбулося представлення економічного аудиту країни та векторів економічного розвитку до 2030 року.

Читайте також

Раніше Верховна Рада ухвалила зміни до Бюджетного кодексу за основу. Відповідний законопроект №4100-д підтримали 253 нардепи при 226 мінімально необхідних. Без цих змін до Бюджетного кодексу законопроєкт про держбюджет-2021 розглядати було юридично неможливо.

5 листопада народні депутати України ухвалили за основу законопроєкт про державний бюджет-2021 у першому читанні.

Також Верховна Рада ухвалила в першому читанні також і проєкт закону про засади державної антикорупційної політики на 2020-2024 роки. За відповідний законопроєкт проголосували 320 народних депутатів.

У жовтні Мінекономіки повідомило, що падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) України за 8 місяців 2020 року сповільнилося до 5,8%, в той час як інші галузі навіть показали зростання.