Міністр фінансів заявив, що у МВФ “є питання щодо роботи антикорупційних органів”

За його словами, те, що МВФ досі не надав черговий транш і не направив місію до України, означає наявність певних питань
Міністр фінансів заявив, що у МВФ “є питання щодо роботи антикорупційних органів”
МВФ (Фото: shutterstock)

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що Міжнародного валютного фонду є питання щодо роботи українських антикорупційних органів.

Про це урядовець заявив в інтерв'ю виданню thepage.ua.

Читайте також

За його словами, те, що МВФ досі не надав черговий транш і не направив місію до України, означає наявність певних питань. На даному етапі Україна залишається в програмі.

Маяки ми виконуємо. Ми виконали завдання по створенню єдиних юридичних осіб, по роботі з кредитами, які не працюють, на ринку газу, а найближчим часом - за статутом НАК. Але справа не тільки в маяках... Є питання по роботі антикорупційних органів, про обмеження заробітних плат наглядових рад. Це ті ключові питання, які зараз ставить МВФ, - зазначив Марченко.

Він також додав, що Верховна рада вже прийняла рішення, яке дозволяє Кабінету міністрів самостійно визначати розміри заробітних плат і обмежень.

Нагадаємо, раніше кандидат економічних наук, експерт Олександр Хмелевський висловив думку, що Україна може не отримати наступний транш за програмою Міжнародного валютного фонду.

1