Міністр оборони Таран переплутав МВФ з Мінфіном - відео

Таран порадив військовим запитати у МВФ, де їхні виплати
Міністр оборони Таран переплутав МВФ з Мінфіном - відео
Андрій Таран (фото: УНІАН)
23 Лютого 2021, 15:47
читать на русском

Міністр оборони України Андрій Таран переплутав Міжнародний валютний фонд з Міністерством фінансів України, розповідаючи на пресконференції, чому військовим невчасно виплачують оздоровчі.

Таран переплутав інституції під час спільної пресконференції з головнокомандувачем Збройних сил України Русланом Хомчаком, яка транслювалася на YouTube.

Відповідаючи на питання про затримку виплат військовим, міністр оборони порадив звернутися до Міжнародного валютного фонду (МВФ) з приводу затримки виплат військовослужбовцям Збройних сил України.

Кошти всі, оздоровчі, на оздоровлення, виплачуються - йде певна затримка. Щодо певної затримки - це питання не до мене, це питання краще направити в МВФ - заявив Таран, уточнивши, що йдеться про статті бюджету, з якого проводяться виплати.

Помилку міністра спробував виправити головнокомандувач Руслан Хомчак, підказавши, що треба говорити про Міністерство фінансів. Однак, міністр оборони продовжував пояснювати роль МВФ в цій ситуації.

Для того, щоб платити все вчасно... Це Міністерство фінансів має узгодити з МВФ, - спробував викрутиться Таран, але зрештою вибачився за помилку (дивіться на відео з 27 хвилини).

Читайте також

Нагадаємо, Міністерство оборони України збирається профінансувати створення вітчизняного оперативно-тактичного комплексу "Сапсан". Контракт на перший дослідний дивізіон планується підписати у 2021-му році.

1