Міністр юстиції розповів, що буде з помилуваними після війни

З в'язниць на фронт пішло понад 360 осіб
Міністр юстиції розповів, що буде з помилуваними після війни
Денис Малюська
17 Травня 2022, 13:30
читать на русском

В Україні відбулось три хвилі помилувань засуджених осіб, які виявили бажання піти захищати Україну від російської агресії. У рамках цього з місць позбавлення волі було звільнено 363 людини.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі телемарафону.

363 особи були звільнені з місць позбавлення волі. Такому звільненню передувала тривала процедура оцінки. Ми випускали лише тих, де переконалися, що такі особи не становлять небезпеку для суспільства, і там, де дійсно була можливість задіяти їх в обороні нашої держави, - розповів він.

Малюська розповів, що не обійшлося і без курйозів. Декілька осіб, які написали заяви на помилування та хотіли піти на фронт, коли вийшли і побачили бусик тероборони, який за ними приїхав, - одразу передумали.

За його словами, це були поодинокі випадки, коли засуджені відмовлялись. Усі інші опинилися у рядах ЗСУ або територіальної оборони і захищають нашу державу.

Глава Мін'юсту додав, що після закінчення війни повертати помилуваних до в'язниці не будуть.

Єдине що - у нас немає Дамоклового меча над їхньою головою, якщо раптом війна закінчується чи строк контракту, то ви повернетеся до в'язниці. Як правило, це стосувалося тих осіб, строк відбування покарання яких був на завершальному етапі. Тому повертати їх назад немає сенсу, оскільки вони точно втратили суспільну небезпеку, - додав міністр.

При цьому від ЗСУ більше не надходило запитів про поповнення своїх лав, тому наразі потреби у четвертій хвилі помилування немає.

Нагадаємо, що військовополонених солдатів будуть залучати до низько кваліфікованої роботи, оскільки невідомі їхні навички.

Читайте також